Beeld en Brein training

Beelddenken betekent dat informatie op een andere manier verwerkt wordt. Het kind denkt meer in beelden dan in woorden. Er is sprake van ruimtelijk, driedimensionaal denken, vaak snel en ongeordend. In één oogopslag kunnen beelddenkers een ingewikkelde situatie overzien. Ze associëren razendsnel en komen vaak tot originele oplossingen. Vraag je ze echter dit te beredeneren dan staan ze ‘met een mond vol tanden’. Of beter gezegd, een hoofd vol beelden en een onvermogen dat allemaal logisch in woorden om te zetten.

Beeld en Brein training is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar die op de basisschool zitten. De training bestaat uit 8 lessen van 1 uur en 15 minuten. De training wordt gegeven in een groepje van 4 tot 6 kinderen. De Beeld en Brein training wordt gegeven in regio Delft, Ypenburg, Nootdorp en Hendrik Ido Ambacht. De kosten zijn 225,- euro p.p. voor 8 bijeenkomsten. Dit is inclusief een certificaat voor deelneming, alle benodigde materialen en een cursusboek.

De eerst volgende cursus start individueel in Hendrik Ido Ambacht. Ook start de cursus individueel in de regio Pijnacker/ Lansingerland.

Voor informatie over data, tijden en prijzen kunt u contact opnemen via info@kind-voorop.nl of telefonisch.

Beeld en Brein training is gericht op: Het werken met beide hersenhelften.
Door met beide hersenhelften tegelijk te werken, en meerdere leeringangen (je oren, je ogen en je lichaam) te gebruiken, zal leerstof makkelijker worden onthouden en toegepast. Met oefeningen, het aanleren van geheugentechnieken en inzicht hoe de hersenen werken, kun je bewuster en dus beter leren.

Het doorgronden van teksten
Veel kinderen hebben moeite met begrijpend lezen (tekstverklaring). Het herkennen van kernwoorden in een tekst en het leggen van verbanden, is noodzakelijk bij het lezen en leren.

Beeld en Brein training leert kinderen met behulp van een kleurmethode de kernwoorden uit een tekst te halen. Hierdoor kunnen ze makkelijker een samenvatting maken. Deze samenvatting gebruik je dan voor het werkelijk leren en/of voor het maken van een Beeld en Brein Kaart (zie verderop in dit artikel). Zo ontstaat er inzicht in de structuur van (leer)teksten.

Het omzetten van teksten naar beeld
Door het maken van een Beeld en Brein Kaart, wordt je werk overzichtelijk en kan informatie beter worden geleerd. Een Beeld en Brein Kaart is een schema op een A3 vel waarop al je leerstof is samengevat door middel van lijnen, pijlen, korte woorden/zinnen, kleuren en tekeningen.

Het organiseren van werkstukken en verslagen
Met behulp van een Beeld en Brein Kaart kunnen ook werkstukken, spreekbeurten en (boek)verslagen worden opgezet en uitgewerkt. Doordat er overzicht ontstaat, kan er gericht worden gezocht naar informatie en ontstaat als vanzelf de structuur.

Geheugenstrategieën Beeld en Body®                                                                                                                     

Door middel van een unieke geheugenstrategie leren kinderen hoe ze dingen beter kunnen onthouden.

Het leren omgaan met je angsten en onzekerheden
Faalangst, minderwaardigheidsgevoelens en onnodige stress, kunnen een kind belemmeren bij het leren. Met behulp van oefeningen en speciale bewustzijnstechnieken leer je omgaan met deze gevoelens. Zowel het innerlijke ‘sterker staan’, als het leren omgaan met probleemsituaties kunnen hierdoor verbeterd worden. Zo voel je je zekerder, kun je beter denken, …… en dus leren.

Reacties zijn gesloten.