Hoog- of meerbegaafd?!?

Gemiddeld intelligente mensen hebben een IQ tussen de 90 en 110. Heb je een IQ tussen 111 en 120 kun je spreken van een boven gemiddelde intelligentie. Tussen 121 en 130 spreken we van meerbegaafd en boven de 130 hoogbegaafd.

Bij meer- en hoogbegaafde mensen zie je vaak dat prikkels vanuit de zintuigen sneller binnenkomen en verwerkt worden. Het denken gebeurt op meerdere gebieden tegelijkertijd en over het algemeen in beelden. Kinderen sluiten soms sociaal (emotioneel) niet goed aan bij leeftijdsgenoten.

Meer- en hoogbegaafde kinderen lopen op school vaak tegen problemen aan. Te veel prikkels kunnen leiden tot concentratie-, werkhoudings- en/of gedragsproblemen. Prestaties kunnen tegenvallen en niet aan het verwachtingspatroon behorende bij het IQ voldoen.

Doordat deze kinderen op meerdere gebieden tegelijkertijd en in beelden denken, komen ze vaak rommelig en chaotisch over. Om aan te kunnen sluiten bij deze manier van (beeld)denken, is het goed dat deze kinderen het talige en auditieve aanbod leert om te zetten naar beeldend aanbod.

Beeld en Breintraining sluit goed aan bij deze begaafde kinderen en kan perspectief bieden. Zeker omdat het sociale aspect ook in de trainingen belicht wordt.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.